Päivitetty:   lauantai.27. maaliskuuta 2010                                   Pääsivu | Sukelluskalastus | Sähkö | 10-Ottelu | Marathon | Hiihto | Kattoremontti | Leikkimökki | Palju | Linkit

 

| Lajina | Tietopaketti  | Harjoittelu  | Statistiikat   | Historia |  Kalat  |  Venetraileri | Sukelluslamppu | Kuvatuksia | Sattumia | Kamerakotelo | Tekstiilit | Videot | Reseptit |

Seuraavat osiot löytyvät sukelluskalastuksen alta   --> | Kilpailukalenteri | SaaristomeriOpen | KristiansundCup | PM | EM  | MM |

 

 

PM / Nordic Championship 2009.

PM / Baltic sea championship 2007, Suomi

PM 2008, Norja

PM 2010, Finland

 

Sukelluskalastuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2009.

             4. - 5. syyskuuta. 2009, Bornholm, Tanska. 

            

                Kilpailukutsu tässä.

                Sääntöjä, kalamittoja, kuulumiset. 7.7.2009 päivitetty

                Kilpailualueet (muuttuivat alkuperäisestä muutos tullut 7.7.2009)

 

                                         

 

 

Suomen sukelluskalastuksen 10 henkinen sukelluskalastus maajoukkue suuntaa syyskuussa Bornholmin saareen.

 

Miten tuonne pääsee ??

Erinomainen vaihtoehto on ajaa autolla Ruotsin Ystadin kautta , josta lautalla Ronneen. Varauksia hoitaa Bornhomtrafiken

Aikaa yhteen suuntaan menee noin 1h 15 min.

Noin hintoja lauttamatkalle Ystad-Ronne-Ystad..

Auto + max 5 henkilöä meno/paluu 240eur.

Auto + traileri + max 5 henkilöä meno/paluu 348 eur.

 

 

 

Majoituksia tarjoaa ainakin Hotelli Kloftergaarden,

Tanskalaiset kisa-isännät suosittavat Sandkaas campingiä  ( www.sandkaas-camping.dk ) On tuossa paikassa nimeltä Allinge.

 

 

Majoitukseksi on maajoukkueelle varattuna 2 kpl 4 hlön mökkejä. (2 kisaajaa majoittuu joko telttaan tai lattiapaikoille.

enempää ei mökkikapasiteettia ollut tarjolla.

Mökit kyllä tilavia 24m2 lukaaleita, joten lattia pinta-alaa löytyy.

 

Toinen mökki varattuna ajalle 29.8. klo 15:00 ->    6.9.2009  klo 11:00  (8 vrk).

Toinen mökki varattuna ajalle 31.8. klo 15:00 ->    6.9.2009  klo 11:00 (6 vrk).

Mökit ovat juuri tuolta Sandkaas campingistä.

eli sinne sitten vaan suuntaamaan, kunhan pääsee Bornholmiin.

Varaus suoritettu Spearfishing Team Finland nimissä ja asia henkilönä Salakari Tapio.

Maksukin jo maksettu, että sinne vaan majailemaan.

Haluavat ainakin kirjoituksissaan vuokrasopimuksen, kun alueelle menee.

Tuo on jo tehty ja on Salakarin hallussa. eli kun joku sinne on menossa, niin lomake mukaan.

Mökkien yhteishinta on noin 680 eur.

Loppu tukiraja jää matkakustannusten hoitoon. tasapuolisesti jaettuna 10:lle.

 

 

Bornholm wikipedian silmin

 

Valuutta: Tanskan kruunu.  10 eur = 74,5 tanskan kruunua.   (100 tanskan kruunua =13,40 eur.)

 

PM kisoihin Tanskaan lähtee:

                        Kim Jaatinen, Calypso ry.

                        Tapio Salakakari, Saaristomeren sukeltajat ry.

                        Petri Nieminen, Saaristomeren suskeltajat ry.

                        Pertti Laakso, Raumanmeren sukelluskerho

                        Joni Kettunen, Calypso ry.

                        Juha Siitonen, Team Kampela

                        Matti Pyykkö, Team Kampela

                        Jukka Levonen, Raumanmeren sukelluskerho

                        Edgar Reppanen, Team Kampela

                        Mika Salmela, Saaristomeren sukeltajat ry.

 

Lähtöpäivä maanantai 31.8.2009  Silja Europalla.

Takaisin pitäis olla viikonpästä maanantaina 7.9.  aamutuimaan.

 

Toivon mukaan tuliaisina mitaleita ja joillakin tavoitteena saada ranking pisteitä, sen verran että olisi Suomen ranking tilaston 5.n parhaan joukossa.

(ja näin mahdollisuus olla kisaamassa MM kisoissa 2010.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

PM 2009 Reissu sanoin (ja kuvin). /     Reportaasi muovailtu 10.9.2009.

 

Helppoa se on jälkikäteen kirjoitella miten henkselit paukkui ja sonta lensi. Tietäis vaan mistä lähteä liikkeelle.

Mutta noista Henkseleistä on helpohko aloittaa ja ehkä päättää sontaan ;)

 

Suomen tavoite on olla  Pohjoismaiden numero 1. niin joukkue, kuin yksilö tasolla. Ja näinhän se on ollutkin ja kovaa porukkaa Suomessa kieltämättä on. Ihan on kirjattu liiton tavoitteisiin nämä tavoitteet, joten ihan turhista hoocee puheista ei voida jutella.  Kuten yllä oleva listakin jo kertoo mukana on konkaria ja kovaa tekijää, mahdollisuudet menestymiseen on ehkä enemmänkin kuin realistiset. Itsekin lähdin tavoittelemaan, jopa sellaista kuin Suomen kauden 2009 ranking 1 sijaa. (ennen PM kisaa olin 2.) Jaatinen kärjessä eroa 30 ranking pistettä. Tuo tavoite oli kiinni myös onnesta, kuten mielestäni näissä kisoissa aina tarvitaan ripaus onnea mukaan. Sopivasti kun olet samalla alueella kuin se jätti upea muhkea taimenkin, niin ... pisteitä saattaa ropista ikkunoista ja ovista.

 

(31.8.2009 maanantai + 1.9. tiistai )

Eli henkselit paukkuen Turusta kohti Sija Europaa  ja siellä notkuvia buffet pöytiä. Uskoisin että tarjolla on samaa kuin laivoilla aina, nakkeja, lihaa, ISOA lahnaa, lihapullia jne... ja aina niin makoisaa suklaa moussea. ja ehkä ripaus Chocoa myös.

 

Laivamatka taittui mukavasti ja oli aika autoilla. Tukholmasta E4 tietä Ruotsin etelään Ystadiin (jossa muuten on tuo poliisien poliisi  Kurt Wallander) matkaa noin 700 km. ajallisesti noin 8 tunnin matka, mutta kun lauttaaikataulut oli miten oli, niin meillä ajoaikaa on ruhtinaalliset 14 tuntia. Voidaan ajella kohtuu rauhassa ja tehdä maisemapysäköintejä. Muutoin tuo Naapurimaa tarjosi oikeastaan mitäänsanomatonta maastoa, mutta  siellä on ainakin se iso järvi Vettern, se on ihan törkeen kirkas. Ei päästy mittaamaan näkyvyyttä, mutta liki kuin kraanavettä olisi katsellut.

Ystadissa  perilla oli 3-4 tuntia aikaa tutusua , ja oli se vaan niin hieno paikka, tuulahdus Tallinnaa ja tuulahdus Enlantia. kapeita kujia ja siistejä taloja. Keli oli helteinan ja porukat kuljeskelikin shortseissa jne.  Meillä taas oli pikkasen pidempää asustetta päällä (luulona kun oli että sadetta ja viileää  oli koko viikokli luvassa).

Ystadistä päästiin Ronneen autolautalla  matka otti noin 3 ja puoli tuntia. Illalla noin 21:00 hujakoilla päästiin Bornholmiin ja sillä paikalliseen "pääkaupunkiin" Ronne. Vielä 40 minsan siirtyminen leirikeskukseen.

Siellä Pyykkö olikin jo saanut avaimet mökkeihin ja asuntovaunuun. ja olipa jo asumusjärjestelytkin jo suoritettu.

 

(2.9. keskiviikko)

Seuraavana aamuna autolla kohti merta, puvut päälle ja tutkimaan mitä merestä löytyy ja mitä ei. Ihan kohtuu perus tutkimisia yksi porukka tutkii veneellä ja toiset autolla, enimmäkseen tutkaillaan syviä vesiä muutamasta metristä sinne liki 30 metriä. tarjolla siellä täälä kampelaa on perus kampelaa ja piikkareita. ja sattuu kohdilla jokunan ankeriaskin.

Loppupäivästä kootaa hieman faktoja yhteen ja näin joukkue saa hyvää yhtenäistä tietoa.

 

(3.9. torstai) Aamulla tukimaan toista mahdollista kilpailu-aluetta. Joo siis alkujaan mahdolisia kilpailu-alueita oli jeattu 6 kpl, mikä olikin että ihan varmuutta ei ollut skautataanko tässä vain merta vai oisko kyseessä ihan  oikea kisa-alue.  Hyväksi tiedustelun ja sääolojen tutkimisten ja säätöjen kautta olimme juuri molempina päivinä juri kisaalueilla skauttaamssa.

Jälleen löytyy kampelaa ja joitain piikkareita, itse törmään aika kohtuullisen isoonkin piikkariin. Kukaan ei ainakaan tarinoissaan hehkutellut millään turskien löydöillä, saatika sitten taimenista puhumattakaan.

Tuollainen turskan näkeminan antaa suuria toiveita kisaan. Nimittäin pisteytykse oli suunniteltu siten että uivista kaloista (kuten taimen, turska) saa 2 pistettä grammaa kohden ja kalapisteet on 500 / kala. Kun taas kampelalla ja piikkikampelalla on pisteytys hieman nihkeempi, kalapisteet on 100 ja painopisteitä tulee 1 piste / gramma.

Yksi isohko turska siis takaisi loistosijoituksen ja mahdollisesti jopa pääsisi mitalliakin noutamaan.

 

Illalla klo 21:00 on vielä ilmoittautuminen ja pieni selostus mitä tuleman piti, joukkuejaot jne.   Kisaan otti osaa 10 suomalaista, 10 norjalaista, 10 tanskalaista ja 4 ruotsalaista. Ruotsalaiset olivat ensikertaa mukana PM kilpailuissa, ja tietenkin saivat raikuvat aploodit kisaväeltä.

 

Ruotsissa kun laji on kielletty ollut 70 luvulta saakka,  silloin Ruotsissa kävi Jacgues Cousteau sillisen kaverinsa Hans Hassin kanssa ja jotain eliöistä jne juttua tuo Hans Hass ajoi ja näin se kielletytiin lailla koko Ruotsissa. (aikoinaan siis legendaariset puheet lehdistön ja sukelluskalastajien selkkauksista voi unohtaa, niin ei ole tapahtunut)

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Hass

 

 

mutta tilaisuuden jälkeen vielä viimeiset virittelyt varusteisiin.

 

(4.9. perjantai) Ensimmäinen kisapäivä.  isojen odotusten saattelemana siirtyminen Årsdaleen josta lähtö tapahtuu.

Me olimme sopineet oman 3 henkisen joukkiomme kanssa että minne kukin menee ja näin ei kaikki olisi samoilla apajilla taistelemassa samoista kaloista, Joukkueemme Petri Nieminen, Pertti Laakso, Tapio Salakari. Pete ja Pertsa menivät paikkaan joka oli skauttauksissa havaittu kenties parhaimmaksi kampela alueeksi. Kolme soomi poikaa lähti juosten/kävelten noin 3 kilometrin päässä olevalle hiekka alueelle, kolmel kilometriä ja maatietä pitkin, reilulla ylämäellä höystetty ja täysi sukelluskalastusvarustus mukana, tiesi lievästi hikista ja uuvuttavaa reissua. Perään vielä neljä ja puoli tuntia sukellusksia kampeloiden perään. Voishan tätä lajia harrastaa aavistuksen iisimminkin. Elämä vaan on valintoja täynnä.

Nooh tuolla kaukana oli kyllä kalaa tarjolla enemmän kuin kisa sallii, nimittäin kisassa oli lajirajoitus. Samaa kalaa kelpuutettiin vain 7 kappaletta. Ja tuollahan oli kampelaa aikas yllin kyllin. Alueella olleet kolme suomalaista napsivatkin kohtuu ripeästi täydet määrät ja sitten vielä jokunen extra päälle, siinä toivossa että olisi isompia ja isompia kampeloita, sekä tietysti hakusessa oli myös piikkikampelat. Noin kaksi ja puoli tuntia oli metsästystä takana kun itse lähdin uimaan kohti maalia, välillä aina kalastellen, jokunen kampela matkanvarrella tarttuikin kyytiin.  Ja mikä ehkä hienointa niin näin muutamia pienia taimenia rantavesissä, olivat todella upean näköisiä. kirkasta vettä, puhdasta rakkolevää ja siinä ne täpläkyljet leikittelivät, välillä oli pientä pohjauomaa ja siinä virtausta taimenet todella leikittelivät tuossa.  Olipa tuolla erittäin pyöreitä ja hienoja kiviäkin.  Tuossa kun oli jo pelit ikäänkuin pelattu, niin aloin tekemään pari kivitornia mereen ;)  Huomasin että pari sukeltelijaa uiskentelee rantaviivaa pitkin, niin tein vaaleista pyöreähköistä kivistä merimerkkejä veteen. hohhhoijaa.  Jossain vaiheessa tuli eteeni vielä yksi noin 90 cm mittainen ankeriaskin. Kaveri uiskenteli pohjassaolevaa uomaa pitkin ja aloin tähtäämään kaveria ja siihen se pysähtyi ja tovin päästä lähti peruuttamaan, hetken päästä oti loikan ja lähti tiehensä. Ankeriaathan oli kiellettyä saalista. Niiden ampumisesta seuraisi diskaus. Ovat saaliskalaa vain ammattikalastajille. Kakkos päivänä näin vielä kolme samanmoista matoa.

Viisi tuntia oli kulunut ja kisa-aika päättyi. siinä jo maalissa hieman manailtiin, että porukat on tuoneet maaliin jättimäisiä taimenia 3, 4, 5 kilon taimenia tais olla taimenmäärä noin 6 kappaleen luokkaa. Suomalaiset oli melkein kaikki saalistaneet täydet 7 kampelaa, Niemisen Petrillä oli vielä 1 kpl piikkari  ja näin hän olikin ensimmäisen päivän paras suomalainen, ollen 4. Heti taimen miesten jälkeen.

Oikeastaan samantien maalissa alkoikin jo seuraavan päivän spekuloinnit ja se, että taimenta löytyy rannoilta ja niitä pitää alkaa saalistamaan. Nimittäin kisaa ei millään muotoa enää kampeloilla voitettaisi. Voittoon vaadittaisiin jalokalaa.  Näillä sanoilla olikin hyvä lähteä lepäämään ja keräämään voimia seuraavaan kisapäivään.

 

(5.9.lauantai) Kisaaika on tänäänkin 5 tuntia alkaen klo 9:00. Karttoja oli tutkittu ja nyt oli havaittu että kisaalueella on kaksi puroa. Ja nämä oli niitä taimenalueita. sinne siis suuntaamaan tukkaputkella.

Itselläni oli vielä pienoinen extra valttikortti taskussa, nimittäin tiesin merikartasta että etelämpänä menee vielä kolmas pieni puro noin 2,5 kilometrin päässä. Joka olikin tavoitteeni. sovittiin joukkueen kesken paikkoja ja näillä lähdettiin.  Eilisestä hieman oppisin, että tavarat pitää olla mahdollisimman hyvin kiinni, jotta on hyvä juosta. Eilen taisi mennä 30 minuuttia 3 kilsan matkaan ja se oli yhtä helvettiä. Nyt pistelin ilmastointiteipillä lähes kaiken materilaalin kiinni, Räpylät teippasin selkään rinnan ympäri, poijuletku indianajoes tyylisesti kaulalle ja vielä teippaamalla kiini, poiju un teipillä hyvä kantokahva. alkoi olemaan todella hyvän tuntuinen paketti koossa, Tavarat pysyy kiinni ja ei ole häiritsevästi tiellä juostessa. 

Kisa startti kajahtaa., porukat alkaa säntäämään omille reiteilleen. itse lähden etelään muutaman kisaajan takaa, mutta menee tovi niin he jo alkavat kävellä, itse jatkan reipasta hölkkää. Edelläni juoksee 1 kisaaja joka säntää ensimmäiselle etelän suunnan purolle. Tuossa kohtaa ajattelin että hhmm pitäiskö juosta kuitenkin tuohon, kaveri alkoi kävelemään ja pystyisin helposti olemaan ensimmäisenä tuiossa purolla.  Ei oli pakko pitää suunnitelmasta kiinni, tuossakun kuitenkin olisi niin että ensimmäiselle purolle tulisi kohta muitakin ja ei saisi rauhassa kalastaa. Näin jatkoin hölkkää ja hölkkäsinkin koko matkan, noin 100 metriä ennen päätepistettä tuli vierelleni musta pick up auto, joka tarjosi kyytiä, tuossa kohtaa ei mulla ollut ihan sata varmuutta kuinka pitkä matka vielä olisi päätepisteelleni, mutta kiitin ja kumarsin ja jatkoin hölkkäämistä. On nimittäin kaikenlaisten apuvoimien ja laitteiden käyttö kiellettyä.

Huh ja olin rannalla teippaukset puukolla irti ja kamppeet päälle, Varoiksi vielä hörppäys Ice Tea raikastavaa juomaa (liptonin tekeleitä muuten ;) ) rauhallisin etenemisin vain teimen mielessä , etsien ja rauhallisin hengitysten rantoja koluten. Meduusoja oli välillä taas ziljoonittain. ihan pienesti nuo korvameduusatkin polttaa kun osuu paljaaseen naamaan. Ei tietty kovasti ole verrattavissa Norjan  meduusoihin. Uin rajamerkille saakka ja taimenta ei näkynyt. Kolme ankeriasta kylläkin. olin tahkonut ehkä kolme ja puoli tuntia oli äärimäisen upea kallioinen alue oli syvännetyta ja kiviä ja liuskaa noin 1m  - 7 metrin syvyyksissä. Tuossa oli upeat näkymät ja olinkin niin skarppina paikasta ja siinä sitten olen noin 1,5 metrin syvyydessä ja liun kohti jyrkkää seinämää, sainämä syvenee noin 4 metriin ja samlla kun olen jyrkänteen reunamilla vastaan ui taimen, ei vaikuta kovinkaan isolta, mutta taatusti täräytän jos mahdollisuus on. Olipa vaan taimen sen verran ketterämpiu, että mulla ei mitään mahkuja ampua, edes tähtäämään en päässyt. Siinä sitten jäin tekemään alueelle pohjaan odotteluita, mutta mitään ei tuossa enää tullut eteen. Harmin paikka.

Se siitä taimen jahdista, oli aika saalistella kampeloita, menin alueelle jossa runsaasti hiekkapohjaa, syvyys oli noin 10 metriä. Ja siellähän iitä olikin, mutta se vaan että kun muut olivat jo olleet tuolla 4 tuntia, niin paikka oli aikas täyttä tyhjiä kampelapaikkoja, aivan selkeesti näkyi lähes parin metrin välein kauttaaltaan  kampelan länttejä. Löysimpä kuitenkin jokusen kampelan tuolta, Kampelat taas äärimmäisen hyvin piiloutuneita ainoastaan silmät näkyivät hiekkapinnalla. Joissakin näkyi koko kampelan muotokin, hienoa sukeltamista. Nyt vaan taistelin aikaa vastaan ja pahasti näytti että en kerkiä saamaan tayttä 7 kampelan settiä kokoon ennenkuin aika loppuu ja on oltava maalissa. Kaloja löytyi kuitenkin varmaan reilusti yli toistakymmentä, mutta mittailin samalla kun kalastin ja valta osa oli pienia nipin napin, mutta kuitenkin 30 cm rajasta ei tingitä. Sen verran tiukille meneeajallisesti, että oli pakko jo ottaa juoksuaskelia maaliin siirtyessä.

Maalissa ja saaliina 4 eikun kolme mitat täyttävää kalaa, nimittäin itse kun mittailin oli tosiaan 4, mutta mittamies sai jotenkin typistettyä yhtä kampelaa, jotes hylkyhän siitä tuli. parilla muullakin oli ongelmia kalojen mittausten kanssa P. Laaksolla ja kettusella oli kolme alamittaista kalaa, ja mikä ehkä kivuliainta, niin Laaksolle nuo alamittaiset kalat tuottiva sen verran miinuspisteitä, jotta Siitonen nousi ranking pisteissä hänen ohitseen ja vei mahsollisuuden osallistua 2010 MM kilpialuihin.  toisen onni ja toisen epäöonni. kilpailut on välillä aiika säälimättömiä, mutta säännöt ontiukkia ja armottomia.

Itsellenikin koitui lievästi nuo taimenten metsästys kohtaloksi, pieni tavoite oli saada se taimen ja näin mahdollisesti päihittää Jaatisen kim, joka joti suomen ranking tilnnetta ennen PM kisoja. Yhdellä taimenella olisi ollutkin Suomen rankingtilaston ensimmäinen, mutta näin kävi tällä kertaa. Oma sijoitukseni tipahti sijalta 2. --> 3.:ksi.

Mutta nou hätä sijoitus on kaikkien aikojen parhaani janäin jäi vielä parannettavaa. tuleviin vuosiin.

 

 

AiJuu...Norjassa noin 1 kk sitten Kristiansund cupin tiimellyksissä, seurakaverini Kimmo Karjalainen vei minulta syvyysennätyksen nimiinsä seurassamme.  Hän teki syvyysennätyksen joka oli 23,3 m (itselläni tais olla jotakin 21,3m) Mutta nyt tuntui että vesi on kiva ja meduusat ystäviä.

(2.9. keskiviikkona) oli siis kokeiltava syvyyttä, muutama sukellus reilu 20 metriin ja sitten olikin jo ennätyksen rikkomisen aika, katsoin kelloa ja olin 24 metrissä OK se riittää, sitten ylös. pieni varmistus ja kello näytti 24,8 m   lievästi olin harmissani, jotta 20 cm puuttui maagisesta 25:metristä. pariminsaa hengähdystä pinnalla ja uutta yritystä, muutama syvään sisään ja uloshenkitys, viimeinen iso syvään hengitys ja sitten sinne ahdin valtakuntaan. Ensimmäinen paineen tasaus ja sitten snorkkli pois suusta, matka jatkuu räpylöitä potkien ja painetta tasaten, ehkä syvyydessä 10 m lopetan potkimisen ja aln vaan liukua kohti syvyyksiä, Tuo liukuminen on niiin rentouttavaa ja kroppa lepää, eikä kovasti kuluta energiaa. pohja häämöttää, tutkailen kelloa ja reilu 20 m on jo rikki, paina elaa vaikuttamaan korvissa ja ehkä pientä "uutuuden"tunnetta on jotta tasaaminen ei ehkä ihan 100% onnistu enää ,  sukellus vaan jatkuu ja yeeaan 25 rikki, pohja opn tuossa iha juuri, sinne on pakko mennä, muuten harmittaa. ja pohjakosketus 26,1 metriä, pieni pälöyily ja pohjasta kunnon ote ja ponkaisu kohden pintaa, Nyt oli kohtuu mukava nousta kun ei meduusoista ole haittaa, täällä ilo sukellella.kelloa en katsele vaan nousen tasaisesti potkien pintaa kohden vesi kirkastuu ja pinnassa ollaan,  yyeeaahh,  iisi piisi. aikoinaan sain jalat hapoille, mutta nyt ei ihan älyttömiä kropassa tuntunut, tietty jotakin tuntui, että oli iso suoritus takana, mutta vielä ei oltu äärirajoilla. Jeps jeps fisustelu jatkuu ja silleen maanpinnnalle taas.

 

Niin joo kaksi kisapäivää takana ja illalla on tulosten julkaist ja mitalien jako, Meillä oli omassa autokunnassa alkujaan sovittu että huonoin ajaa paluumatkan. Alkujaan tuntui lievästi epäreiluilta lähtökohdilta, mutta nyt kun on kisat kisattu, niin jäi jo lievästi isompaa ihmettelyä että kumpi ajaa Mr. Salakari vai Mr Salminen ???  isoa alustavaa laskentaa mökillä ja katsotaan miten käy. Tiukkaa kisaa. monella saralla.

Porukat valmistutuvat iltajuhlaan Siellä oli nyt samaan juhlahuoneistoon koko sukellsukalastuksen "kerma" pohjoismaista ja mittelöt meren antimista on käyty, osa porukasta jo tietääkin miten kävi, mutta tietenkin kaikki sijoitukset ei ole selviä.  Tulosliuskoja luetaan Joukkuetuloksissa pientä yllätyksen tuntua, Suomen 1 joukkue (Jaatinen, Pyykkö, Levonen) nappasi 2. sijan. Ja tuon he saalistivat kampeloilla ja piikkikampeloilla, ehkä pienoinen yllätys että näillä kaloilla piestiin Norjan1 joukkue joka saalisteli taimeniakin. Mutta tässä se on että Suomi teki joukkueena hyvää tasaista työtä. Kaikki sai hyviä tuloksia, kun taas norjalla ei ihan koko joukkue yltänyt parhaimpaan. Tansak vei joukkue mestaruuden ja siinä joukkueessa olin jo useampia taimeniakin mukana. eli äärimmäisen reilu voitto. Yksilö suorituksina kultaa ja hopeaa meni Tanskaan ja kolmossija pokkasi Norjan ykkösmies Örjan Dyrnes, kaikki tallisijat oli saalistaneet taimenia.  Henkilökohtaisina sijoituksina suomi ottikin sitten seuraavat kolme sijaa 4. oli matti Pyykkö,, 5. oli Kim Jaatinen, 6. Petri Nieminen.  loput selviiä tuoltakausi 2009 tulokset listalta.

 

Lopuksi vielä oli kunkin maan terveisten vuoro, ja Suomi pitää ensivuoden PM kisat (myös Baltian meren mestaruuskisat) niin se oli loppuillan isoin juttu aihe. Raumeel kokoountuu heinäkuussa noin 70 sukelluskalastajaa ympäri baltian ja taas mittelöidään herruudesta. Suomalaisittain tuonne joukkue valitaan ensikauden pisteiden mukaan, joten syyskuuss 2009 oleva SiikaCup Kotkassa toimii loistavana aloituksena PM kisoihin valmistautumiseen.

 

Kiitos koko Suomi seurueelle ja kaikille laiva ja lentöyhtiöille sukelluskalastuksen maajoukkueen turvallisista kuskaamisista.

 

/ainiin se mistä aloituksessa puhin, niin piti päättää sontaan.

Niin tuolla oli eräs joukkio joka asui asuntovaunussa, siitä syystä että mökit oli jo buukattu täyteen helmikuussa. Ja pienten väärien tietojen tai puuttellisten tietojen saattelemana jengit luonnolliseti teki luonnollisia duunejaan ja jossain vaiheessa alkoi vaunu täyttymään ikävästä tuoksusta. Ja olipa sinne jäänyt laittamatta sonta-astia sinne kuuluvaan koteloon. Näin ilmeisimmin koko viikon kerätty bioenergia oli jäänyt kierrättämättä, ja lojui ties missä maassa ja lattiaväliköissä.

hyvä että tämäkin tärkeä asia tuli kirjattua  ;) 

 

 

 

laitellaan liitteksi vielä muutamia kuvia.

 

  

Rantaskauttailua                                                                                             Isoa avaruutta tutkien, näe kerralla koko saari ;)

 

 

  

Tanskassa ollaan ja lippu kertoo. Kisakyläämme.                                              Mökki  Raumajengille.

 

 

  

  Hienoja näkyjä, löytyykö kuvasta kalaa ??                                                                                Pete lepuuttelee, enne sukellusta.

 

  

Sukeltelijan ranta tutkailua                                                                              Meduusoita oli 1- 8 metriin ja rannat piukassa.

 

 

   

Ihan perus suomi kampelaa tarjolla oli tuolla.                                                    Skauttailussa mittailua,  noin 32 cm kisamittainen siis.

 

  

Ursuit sukeltaa, tunnetulla snorkkelilla, pitäiskö jo vaihtaa ??                           Kampelat enemmän ja vähennän maastoutuneita.

 

 

   

Tälleen niistä oli valtaosa, ja 80 % näkyi vain silmat hiekalla, Helpop saalis.        Skauttailussat tutkittiin kaikki kampela ja taimen paikat. Mitä nää on ????

 

  

Tapsan ekan päivän settii (vain 7 sai viedä punnitukseen)                               Norjalaisten ja Tanskalaisten fisuja.

 

   

PM kisan voittajan 4-6 kiloiset taimenet.

 

    

Hiottua muotia By Ursuk ;)                                                  Ilmastointiteipillä niputettu irtokamat TOIMII !!!

 

 

   

On se vaan nätti, oikea koukkuleuka  (taimen siis).                                         Mika, Edu, Pete ja Pertsa jonottamassa kalamittaukseen.

 

 

        

Johan Nielsen toimi mitta päällikkönä.                                                               Morten Villadsen oli hostina.

 

 

   

Joukkue mitalistit.   ihan on itsensä näköisiä ;)                                                  Henkilökohtaisen kisan mitalisteja.

 

 

   

Isäntämaan 2010 edustuspuhe. Kim ja Jukka Suomen ylistys.                          Tässä koossa koko jengi. niin veljeskuntaa, että ihan itkettää.

 

   

Go deeper, take bigger 26,1 m.  (mutta se ei päde Bornholmissa, Rannassa isoa oli)

 

 

Tulosluetteloa löytyy

tuosta  ->>   http://touhula.net/kilpailutulokset2009.htm

ja tuosta  -->    http://www.sportsdykning.dk/page.php?id=26&page=687  

 

täällä hieman kuvia paikan päältä--->   http://picasaweb.google.dk/villadsen.morten/NordicChampionchips2009Bornholm?authkey=Gv1sRgCMz909m5rM_PWw#

 

 

 

 

Etusivulle