Päivitetty: 13.08.2007 02:10                                                   Pääsivu | Sukelluskalastus | Sähkö | 10-Ottelu | Marathon | Hiihto | Kattoremontti | Leikkimökki | Palju | Linkit

 

| Lajina | Tietopaketti  | Harjoittelu  | Statistiikat   | Historia |  Kalat  |  Venetraileri | Sukelluslamppu | Kuvatuksia | Sattumia | Kamerakotelo | Tekstiilit | Videot | Reseptit |

Seuraavat osiot löytyvät sukelluskalastuksen alta   --> | Kilpailukalenteri | SaaristomeriOpen | KristiansundCup | PM | EM  | MM |

Kristiansund 2007

Kristiansund cup 2006

Kristiansund cup 2007

Kristiansund cup 2008

Kristiansund cup 2009

Kristiansund cup 2010

Kristiansund cup 2011

Kristiansund cup 2012

Kristiansund cup 2013

Kristiansund cup 2014

Kristiansund cup 2015

Kristiansund cup 2016

Kristiansund cup 2017

 

 

 

 

Kristiansund Cup 2007 , Norja …   10.- 11.8.2008

siitä se ajatus sitten lähti…

Lindell tarjosi tilasto paperit

Suunto näppärät kellot

Sharp tarkat ajat

Ursuit vermeet

Rannikkoseutu paikalliset kuulumiset 

jne...

 

 

Alkuun ei SMS (Saaristomeren sukeltajat) lähtijöitä ei oikein ollut, päätimme panostaa vuoteen 2008, mutta.

Noh tulihan sitä sitten lähdettyä 5 hengen voimin.

Lähtö tuli kohtuu pikaisesti, nimittäin alkuun tosiaan ei ollut halukkuutta kuin Erikalla ja Mannella.

Viimeisimpien ranking tilastojen (Jaskan muistokisa) saattelemana kuitenkin mielenkiinto Norjaa kohtaan kiivastui ja kokosimme joukkomme Petri Nieminen, Vesa-Matti Väärä, Erika Kaski, Manne Rantanen, Tapio Salakari lähti kahdella eri autokunnalla kohti Norjaa.

Kaikkiaan Norjaan lähtijöitä oli Suomesta 14.

Odotukset itse kukin pisti omiin lohkoihin. itselläni oli maksimaalisena tavoitteena 50 suomi ranking pistettä. Lähtökohtana oli että paras suomi kalastajia (Masa?) ottaa 100 kg kalaa. Jotes itselläni tarkoitti 50 kg kala saalista.

 

Lähtö oli rauhallinen ja SkyWind tarjosi 128 eurolla (meno-paluu) kohtuu maittavan matkan. Mitään viihdykkeitä laivalta ei löydy, ellei itse järjestä.

 

Tukholmasta 45* asteen kulmassa kohti Kristiansundia, viimevuoden hyväksi havaittua reittiä mukaillen.  Ongelmia tai tilanteita ei matkalla tarjoiltu. Eteen asettautuneet esteet: sateinen keli, hirvet, sammakot, lampaat, PÖLLÖ ja lukuisat ketut tietenkin olivat yrittävinään häiritä matkan tekoamme, jopa yksi kettu loikkasi allemme, mutta emme lähteneet hänen mukaansa vaan matka taittui rivakasti keskellä yötä, kuskia välillä vuorotellen.

Starttasimme Turusta klo 9:45. Tukholmassa olimme klo 19:30 josta matkasimme suorinta reittiä kohti K-sundia, läpi yön. Raskas mutta leppoisa ajomatka. ajan tappamiseksi ja hereillä pysymisen toivossa oli pakko keksiä sanaleikkipuuhaakin. Perillä K-sundissa olimme klo 07:30. 900 kilometriä maantietä takana.

klo 10:00 olikin jo ensimmäinen skauttailu reissu kisa-alueille.

Vesi oli odotetusti kirkasta ja kalaa löytyi siltä täältä. Muutamat vedenalais valokuvat  kaloista ja sukeltajista ym. maisema kuvausta. Kalastaa ei tuolla alueella sallittu.

Kampasimpukoita, merisiili ja -tähdet tarttui mukaan kotiin viemisiksi. Simpukoista tietty söimme sisälmykset. Kevyesti pannulla paistettuna pippurin ja suolan kera, maittavaa proteiinipitoista murkinaa.

 

Illalla oli kilpailuun ilmoittautumiset ja kisapassien leimaaminen sekä ohjeistukset tuleviin kisapäiviin. Ennakkoon myös piti valita kumpaisenkin päivän lähtöpiste. Suljettuun kirjekuoreen valinnat ja odottelemaan kisa-aamua.

 

.1 kisa päivä oli meille tuiki tuntematonta aluetta, joten oli lähdettävä aivan fiilispohjalta arpomaan mistä lähtöpisteeltä kukin lähtee. Kyseisen päivä oli jaettu 4 eri lähtö pisteeseen. A,B,C,D.

Suomalaisittain lähdöt olivat:

A-alue. Pyykkö, Rantanen, Kaski, Vanne, Hohkuri, Salin, Jaatinen

B-alue: Siitonen, Salakari

C-alue: ei ketään

D-alue: Väärä, Rapo, Lobeiko, Laakso, Nieminen

 

 

Omasta kokemuksesta.

noin 30 minuutin kalastelun jälkeen tähtäimeen osui noin 3,5 kg turska noin 8 metrein syvyydessä, näpäkkä laukaus ja osuma, mutta osuman sattuessa kala saa mielettömän raivarin ja lähtee singoksimaan sinne tänne ja hetken päästä oli kala , nuoli, naru menossa kohti tuntemattomia vesiä….    HÄH  eikun perään vaan  .. ilma loppuu ja pakko mennä pinnalle hakemaan uutta täyttöä keuhkoille   HUH HUH muutaman sekunnin   ilmatankkaus ja sukellus… vettä löytyy aina 12 metriin asti…. ja kas kummaa pienen haun jälkeen löytyy narun vana  pohjalta, kiven alta… OK uutta ilmaa keuhkoihin ja uudestaan etsimään samaa paikkaa, kas kummaa löytyy ja eikun sinne sukellus ja naruun kiinni. Seuranta minne naru-nuoli menee ja noukkimaan settiä. kalakin vielä kiinni, ylös vaan ja ”tyytyväisin ” mielin pinnalle. kala oli kookas ja nuoli naru kompleksi kondiksessa. Oli kala vetäissyt niin kovin, että oli irronnut pyssyn päästä ;J  HIENOA. Ja erittäin hienoa oli että tavarat löytyivät. Nimittäin olivat kisaan mentäessä ainoat vermeet mitä mukana oli.

Maihin meno ja narun uudelleen kiinnitys. kalastelu jatkuu.  Muutaman kalan saalistelun jälkeen sukelluksissa 8 metrin syvyydessä katseeni osuu oikeallapuolen kimaltelemaan johonkin. katson mikäs se siellä, NOH sehän olikin mun puukko, KÄÄK, oli lähtenyt tupesta irti, eipä tullut kiinnitettyä viimeisen kalan verestämisen jälkeen. puukko mukaan ja meno jatkuu.

Onnea siis matkassa ruuuunsaaaain mitoin.  Kisa jatkuu ongelmitta loppuun ( heh ainoa uusi ongelma olikin maaliin tulo, eipä ollut Salakarilla muistissa oliko maaliin tulo 14:00 vai 14:30. Muita kisailijoita oli jo jopa 1:30 tuntia ennen kisan loppua veneellä, jotes ei ollut todellakaan varmuutta  kisan loppuajasta ja mitään paineita myöhästymisestä en ottanut, joten laivalle kolautin räpylän ennen klo 14:00. mutta tosiaan laivalla kävi selväksi kisa päättyy vasta klo 14:30.

Kalaa ei omalta lähtöalueelta oikein tahtonut löytyä alku saalistuksen jälkeen. noin tunti kisan alussa oli kalaa tarjolla, loppu oli melkeimpä vain uintia ja etsimistä. Kalat olivat kaikonneet alueelta. Tämä näkyi kyllä saalispusseissakin, useimmilla  B-alueen kalastelijoilla useimmilla oli saaliinaan vain kahta - neljää kalaa.

Vesi 13*c 

Näkyvyys  8 - 9 metriä.

Veden virtaukset , ainakin omilla alueilla oli välillä kohtuuttomat.

Todellakin oli hankalauuksia pytytellä edes siellä täällä kala-alueilla.

Hienointa oli se että pinta 0 - 2 m meri virtasi toiseen suuntaan ja 2 - x metriä.. vesi virtasi vastakkaiseen suuntaan.

 

1-päivä ”SUOMI” väliaika tulokset

Ranska 3 johto

1. Bunel B-alue  18 kalaa, 31,5 kg, 48150 pst.

2. Herpe C-alue 15 kalaa, 28,25 kg, 47850 pst.

3. Moushel A-alue   32,85 kg, 42250 pst.

 

8. Jaatinen, 10 kalaa, 23,45 kg, 33450 pst.

9. Rapo      10 kalaa, 21,8 kg, 31800 pst.

10. Rantanen  9 kalaa, 19,3 kg, 28300pst.

11. Väärä,   10 kalaa, 16,7 kg, 26700 pst.

15. Laakso,  7 kalaa,  14,2 kg, 21200 pst. 

16. Salakari, 6 kalaa, 15 kg, 21000 pst.

24 Nieminen 4 kalaa, 5,6 kg, 10600 pst.

?? Siitonen, 2 kalaa, 3,65 kg, 5650 pst

?? Kaski, 2 kalaa, 2,75 kg, 4750  pst.

?? Lobeiko, 1 kala, 2,8 kg, 3800 pst.

?? Vanne, 1 kala, 1,45 kg, 2450 pst.

?? Hohkuri,  ei kalaa.

?? Pyykkö, Hylätty (myöhästyi)

?? Salin, Hylätty  (myöhästyi)

 

Kilpailijoita oli 67.

 

18 kisailijaa myöhästyi maaliin tulossa

Virtaukset osoittautuivat liian koviksi, MUTTA siitä saa vain syyttää itseään. Kyllä pitää osata ottaa huomioon kalastuksen seikat…

Vaatimattomat iltamat ja vaativat iltapalat ja unta palloon, kukin omaan tyyliin.

Aamulla uudet kujeet, uusille kilpailualueille.

 

Viimevuotiseen tapaan jälleen kerran osoittautui lähtö alue A suosituimmaksi, Joten tiesi kiivasta uintia, jos aikoo ehtiä ensimmäisenä halutuille paikoille.

Ulkoalueen ulkopuoliset niemenkärjet ja saarekkeet sekä matalikot ovat paikat mistä kalaa noukitaan.

 

Melkein kaikki löysi paikkansa, joka oli ennalta katsottu skauttauilun ansiosta tai aikaisempiin kokemuksiin. joillakin oli vielä pientä hahmottamista ”omasta” paikastaan, mutta kukin tyylinsä mukaan. Ripeämpää ja kiivaampaa uintia paikoille. ja sitten vaan noukkimaan meren antimia.

Kalaa oli 2- päivän alueella runsaasti ja sen tiesi kaikki, joten ekan päivän saalis piti parantua, jos aikoi pysyä hyvillä sijoituksilla.

 

. 2. päivä oli viimevuodelta tuttu ja moni menikin ”varmoille” tutuille mestoille, kuten itsekin. Samaa kaavaa noudatti ”tuttu" Ranskan Philippe Bunel, nimitäin hän oli valinnut ensimmäiseksi kalastusalueeksi saman kuin missä me olimme viimevuonnakin., tosin minä vedin jälleen kerran pidemmän korren ja olin noin 10 minuuttia ennen häntä ko. paikalla. 

 

 

Näkyvyys noin 10 metriä.

Vesi 13*c

ilma 17*c

tuuli luokkaa öö 2m jostakin...

Virtauksia oli siellä, täällä , mutta ei kaikkialla ???  

 

Kalaa oli kohtuu runsaasti saatavilla, tosin kalaa tuli siinä samalla kun haki ”uusia” paikkoja.

2. päivä toi tulleessa uusia onnistujia, mutta mukaan mahtuu myös epäonnisia. Tiedä sitten mistä johtui??

Kalaa löytyi 3 – 10 metrin syvyyksistä ja oli isoa (3-4,5kg) vonkaletta tarjolla, Ja nimenomaan ensimmäisenä hyvillä paikoilla olijoille. Muutamien sukellusten jälkeen kalat alkoivat kaikota ja oli aika vaihtaa maisemaa. Joku.. Pyykkö oli ennalta valinnut itselleen lähtöalueekseen  B josta lähti ainoastaan kolme kisailijaa. loistavat lähtökohdat, mutta itse kalastamisen tulos jäi kalastajien harteille. Onnea ja taitoa taisi olla ko. herroilla.

 

Ei mitään, maaliin ja kalat säkkiin.

Laivalla kohti satamaa ja samalla pientä spekulointia kisasäkeistä, kenellä mitäkin on.

Siitä reipas siistiytyminen ja kohti uusia haasteita. Punnitukseen ei meillä ollut aikaa jäädä vaan oli pakko lähteä kruisailemaan kohti Tukholmaa.

Jälleen kerran tielle löytyi yöllisellä hieman sateisella taipaleella lintuja lehmiä, hirviä ja kettuja.

siis haasteita ihan loppuun asti. Ajomatka taittui näpsäkästi ajovuoroja vaihdellen.

Matkan aikana saimme kalojenpunnitus paikalla olijoilta väliaikatietoja pisteistä ja kalasaaleista.

(pakko mainita: ”eräs” kuskimme jaksoi ajaa ainoastaan 2 km kunnes alkoi tulla huono olo, !! tiedä häntä johtuiko ajoneuvon merkistä, vaiko kilpailupäivien nesteytyksestä ,siis juomattomuudesta).

Naapuruston seuralla oli enemmän onnea matkassaan kuin äkkiseltään voi kuvitellakaan, pientä nukkumista ratissa ja kivetyksillä käyntiä, kesken ajonäytteen. väsy painaa suoritusten pohjilta. 

Nooh omilta ositamme matka saatettiin hienosti Tukholmaan, jossa pienen odottelun jälkeen laivalle  klo 08:45  lähtö kohti Turkua. pieni aamupala ja unta palloon… muutama tunti

Kaikkiaan erittäin nopea täsmäisku Norjaan ja täytyy sanoa (kirjoittaa) , että kyllä oli liian tiukka aikataulu. ehdottomasti pitää molempiin päivin saada vähintään minimissään yksi päivä lisää.

12 h ajoa suorinta reittiä Tukholmasta - Kristiansundiin, kolme päivää sukeltelua ja noin 13 h autolla matkaamista, tuo syö voimat jo Merimaskulaisestakin.

Ensivuonna 2008  Kristiansund Cup kisaan lähdemme kyllä reilu viikon mittaisella aikataulutuksella.

 

 

turvallisin kevät lärveisin kirjoitteli Tapsa 13.8.2007  klo 01:00. ja vähän päääälle...

 LOPPUTULOKSET.

 

 

10-11 of August 2007

 

Kristiansund, Norway

 

Rank

 

Name

Nation

Total

 

 

 

Qty

Weight

Points

1

 

Ludovic Herpe

France

39

80900

119900

2

 

Philippe Bunel

France

42

77700

119700

3

 

Olivier Mouchel

France

32

77100

109100

4

 

Kim Jaatinen

Finland

37

64600

101600

5

 

Andrej Borisov

Latvia

27

65150

92150

6

 

Jørgen Johansen

Norway

33

52300

85300

7

 

Matti Pyykkö

Finland

29

55450

84450

8

 

Jukka Rapo

Finland

25

52150

77150

9

 

Kjetil Drange

Norway

27

49300

76300

10

 

Jeppe Kirkhroff

Denmark

29

46500

75500

11

 

Tapio Salakari

Finland

20

50550

70550

12

 

Ottar Gjestad

Norway

25

38700

63700

13

 

Tonny Hansen

Norway

21

41900

62900

14

 

Manne Rantanen

Finland

21

39700

60700

15

 

Alexander Trofimchuk

Russia

19

33550

52550

16

 

Jens larsen

Denmark

19

33050

52050

17

 

Alexander Savon

Latvia

14

35050

49050

18

 

Svein O. Angvik

Norway

17

31250

48250

19

 

Juriy Jurkov

Latvia

17

29200

46200

20

 

Morten Villadsen

Denmark

17

28400

45400

21

 

Vesa-Matti Väärä

Finland

17

26900

43900

22

 

Johan Nielsen

Denmark

14

27950

41950

23

 

Tero Salin

Finland

19

21300

40300

24

 

Ørjan Dyrnes

Norway

15

25000

40000

25

 

Andreas Berg

Germany

15

24250

39250

26

 

Petri Nieminen

Finland

15

24050

39050

27

 

Knud Iversen

Denmark

14

21950

35950

28

 

Per Henriksen

Denmark

12

21900

33900

29

 

Pertti Laakso

Finland

12

21900

33900

30

 

Juha Siitonen

Finland

9

16500

25500

31

 

Joe Klinger

USA

9

13600

22600

32

 

Erika Kaski

Finland

7

12900

19900

33

 

Trond Åge Roksvåg

Norway

6

13150

19150

34

 

Trond Egil Madsen

Norway

7

12000

19000

35

 

Atle Skaug

Norway

7

11850

18850

36

 

Juri Lobeiko

Finland

6

12350

18350

37

 

Yury Haliyeu

Hviteruslan

7

9500

16500

38

 

Nathalie Bjerknes

Norway

5

10700

15700

39

 

Henry Knut

Polen

6

8500

14500

40

 

Espen Bjørklund

Norway

5

9400

14400

41

 

Uldis Zaumanis

Latvia

5

8850

13850

42

 

Ronalds Zaumanis

Latvia

5

7250

12250

43

 

Mihail Smorigo

Latvia

5

7100

12100

44

 

Mads Kirkhroff

Denmark

4

7050

11050

45

 

Harald Hjellum

Norway

4

6750

10750

46

 

Grigory Komissarov

Russia

4

6600

10600

47

 

Ole Nielsen

Denmark

4

6500

10500

48

 

Alexander Grushevski

Russia

4

6450

10450

49

 

Stanislaw Krzyzanow

Polen

3

6750

9750

50

 

Oleg Pashkin

Latvia

4

5400

9400

51

 

Jyrki Vanne

Finland

3

4550

7550

52

 

Simen Wilberg

Norway

1

6150

7150

53

 

Paul Berg

Germany

3

3600

6600

54

 

Grigory Ospiov

Russia

2

3850

5850

55

 

Koen Dijkstra

Norway

2

3300

5300

56

 

Andrey Pavlikov

Russia

1

1300

2300

57

 

Sergey Chervyakov

Russia

1

1150

2150

58

 

Kimmo Hohkuri

Finland

0

0

0

59

 

Natalija Pashkina

Latvia

0

0

0

60

 

Jytte Willumsen

Denmark

0

0

0

61

 

Niels Willumsen

Denmark

0

0

0

62

 

Greta Skaug

Norway

0

0

0

63

 

Audun Eriksen

Norway

0

0

0

64

 

Roger J. Sandvik

Norway

0

0

0

65

 

Svein Skaug

Norway

0

0

0

66

 

Jan Wieclawski

Polen

0

0

0

67

 

Fredrik Museum

Norway

0

0

0

 

 

 

 

 

1420,75

kilos

 

 

 

 

733

fish

 

 

JOUKKUE LOPPUTULOKSET:

 

 

 

 

Team

Total

Rank

Team

name

points

name

points

name

points

Total Team points

1

France

Ludovic Herpe

119900

Philippe Bunel

119700

Olivier Mouchel

109100

348700

2

Finland 2

Jukka Rapo

77150

Tero Salin

40300

Kim Jaatinen

101600

219050

3

Norway 2

Ottar Gjestad

63700

Svein O. Angvik

48250

Kjetil Drange

76300

188250

4

Norway 1

Tonny Hansen

62900

Ørjan Dyrnes

40000

Jørgen Johansen

85300

188200

5

Latvia 1

Alexander Savon

49050

Andrej Borisov

92150

Juriy Jurkov

46200

187400

6

Denmark 1

Morten Villadsen

45400

Jeppe Kirkhroff

75500

Jens larsen

52050

172950

7

Finland 3

Petri Nieminen

39050

Vesa-Matti Väärä

43900

Tapio Salakari

70550

153500

8

Finland 1

Matti Pyykkö

84450

Juha Siitonen

25500

Pertti Laakso

33900

143850

9

Finland 5

Erika Kaski

19900

Juri Lobeiko

18350

Manne Rantanen

60700

98950

10

Denmark 2

 

Johan Nielsen

41950

Knud Iversen

35950

Ole Nielsen

10500

88400

11

Russia 2

Sergey Chervyakov

2150

Grigory Ospiov

5850

Alexander Trofimchuk

52550

60550

12

Norway 3

Trond Egil Madsen

19000

Nathalie Bjerknes

15700

Trond Åge Roksvåg

19150

53850

13

Denmark

4

Mads Kirkhroff

11050

Knud Iversen

35950

 

0

47000

14

 

Finland 4

Jyrki Vanne

7550

Kimmo Hohkuri

0

 

39050

46600

15

 

Germany

Paul Berg

6600

Andreas Berg

39250

 

0

45850

16

 

Latvia 2

Ronalds Zaumanis

12250

Uldis Zaumanis

13850

Mihail Smorigo

12100

38200

17

Denmark 3

Jytte Willumsen

0

Niels Willumsen

0

Per Henriksen

33900

33900

18

Norway 4

Atle Skaug

18850

Espen Bjørklund

14400

Audun Eriksen

0

33250

19

 

Polan

Jan Wieclawski

0

Henry Knut

14500

Stanislaw Krzyzanowsk

9750

24250

20

 

Russia 1

Alexander Grushevski

10450

Grigory Komissarov

10600

Andrey Pavlikov

2300

23350

21

USA

Joe Klinger

22600

 

0

 

0

22600

22

Norway 7

Harald Hjellum

10750

Simen Wilberg

7150

 

0

17900

23

Belarus

Yury Haliyeu

16500

 

0

 

0

16500

24

 

Latvia 3

Oleg Pashkin

9400

Natalija Pashkina

0

 

0

9400

25

Finland 4

 

Jyrki Vanne

7550

Kimmo Hohkuri

0

 

7550

7550

 

  26

Norway 5

Koen Dijkstra

5300

Fredrik Museum

0

Greta Skaug

0

5300

27

Norway 6

Roger J. Sandvik

0

Svein Skaug

0

 

0

0

 

Etusivulle